" Freely you have received, freely give " (Matthew 10:8)

НАЧАЛНА СТРАНИЦА   |  КАРТА НА САЙТА  |  КОНТАКТИ C HAC  |  ПОМОЩ    
Проучване на Библията Безплатни християнски книги Безплатни християнски е-книги За нас
  Кратко Обяснения на Някакви Библейски Термини
 - Свързани с Евангелието на водата и Духа

 

 • Кръщение
 • Кръщение означава: (1) да бъдеш умит, (2) да бъдеш погребан (да бъдеш потопен) и (3) в духовен смисъл, да възложиш грях чрез полагането на ръце, както се е правело в Стария Завет.
  В Новия Завет кръщението на Исус от Йоан Кръстител е имало за цел да отмахне всичките грехове на света. „Кръщението на Исус" има значението на отнемане на греховете на човека, изтриване на греховете на света.
  Исус е кръстен от Йоан Кръстител, представителя на всички човеци и първосвещеника според Аароновата традиция, и взема всичките грехове на света върху Себе Си. Това е била целта на Неговото кръщение.
  В думата „кръщението на Исус" се съдържа духовният смисъл за „възлагане, погребване". Това означава, че всичките грехове са били възложени на Исус и че Той е бил осъден вместо нас. За да спаси човечеството, Исус е трябвало да отнеме греховете ни и да умре заради тях.
  По този начин Неговата смърт е също твоята и моята смърт, смъртта на всички грешници по света, а възкресението Му - възкресението на всички хора. Неговата жертва е спасението на грешните, а кръщението Му - свидетелството за отмиването на всичките грехове на човечеството.

  Библията ни казва: „Тя (водата - бел.пр.) в образа на кръщението и сега ви спасява" (1 Петрово 3:21). Кръщението на Исус е праведният начин за спасяване на човека чрез отмахване на всичките му грехове.

  Назад към списъка


  Printable version   |  

   
  Проучване на Библията
      Проповеди
      Символ на вярата
      Какво e евангелието?
      Библейски термини
      Често задавани въпроси за християнската вяра
   

  Регистрирай се като сътрудник
  Зоната на съдружника
  Bookmark
     
  Copyright © 2001 - 2020 The New Life Mission. All Rights Reserved.