" Freely you have received, freely give " (Matthew 10:8)

НАЧАЛНА СТРАНИЦА   |  КАРТА НА САЙТА  |  КОНТАКТИ C HAC  |  ПОМОЩ    
Проучване на Библията Безплатни християнски книги Безплатни християнски е-книги За нас
  Кратко Обяснения на Някакви Библейски Термини
 - Свързани с Евангелието на водата и Духа

 

 • Грях
 • Грях е всяко нещо, което се противопоставя на Бога. Това обхваща всичките грехове, включително първородния, и нарушенията, които самите ние извършваме през целия си живот.

  На гръцки грях е 'hamartia'. А „да съгрешиш" е 'hamartano,' което означава „да не улучиш целта", с други думи, да вярваш в Исус, но да ти липсва способността да бъдеш спасен. Нито да знаеш, нито да вярваш в истината означава да извършваш греха на непокорството и да презираш Бога.

  Ако човек не иска да съгрешава пред Бога, той трябва да разбере Неговите думи правилно и да признае истината, че Исус е станал негов Спасител.

  Ние трябва да вярваме в Исусовото кръщение и Неговия Кръст посредством думите на Бога. Грях е да не се приема Божието слово, а да се отклонява човек от истината и да вярва в лъжливи теории.

  Библията ни казва, че най-сериозният грях е да не се вярва, че Бог е изличил всичките грехове на света. Трябва да вярваме в рождението на Исус, в това, че Той е отмахнал греха чрез кръщението Си и ни е дал живот с кръвта Си на Кръста. Грях е, ако човек не вярва в писаните думи, че Исус е бил кръстен, умрял е на Кръста и е бил възкресен, за да ни освободи от греховете ни.

  Назад към списъка


  Printable version   |  

   
  Проучване на Библията
      Проповеди
      Символ на вярата
      Какво e евангелието?
      Библейски термини
      Често задавани въпроси за християнската вяра
   

  Регистрирай се като сътрудник
  Зоната на съдружника
  Bookmark
     
  Copyright © 2001 - 2019 The New Life Mission. All Rights Reserved.