" Freely you have received, freely give " (Matthew 10:8)

НАЧАЛНА СТРАНИЦА   |  КАРТА НА САЙТА  |  КОНТАКТИ C HAC  |  ПОМОЩ    
Проучване на Библията Безплатни християнски книги Безплатни християнски е-книги За нас
  БЕЗПЛАТНА e-книжна версия на Macedonian език издание 3

 


Најбезбедниот Начин За Вас Да го Примите Светиот Дух

 • Електронната книга на формата : Acrobat PDF Reader
 • Текущи Изтегляния : 4
 • За тази книга
 • Съдържание
 

Анотација

Целосен водич за Пребивањето од Светиот Дух.

Опис

Во Христијанството на денешницава, најчесто дискусиран е предметот за „спасение од грев“ и „Пребивањето од Светиот Дух“. Меѓутоа, малку луѓе имаат прецизно знаење за овие две работи, без разлика на тоа дали тоа се најважните концепти во Христијанството. Што уште полошо е, ние не можеме да најдеме нити еден библиски запис кој што јасно ги објаснува погорните проблеми. Имаше многу Христијански писатели кои ги величаваа даровите од Светиот Дух или ги опишуваа со Дух-исполнетите животи. Но ни еден од нив не се осмели да се соочи со основното прашање: „Како може верникот сигурно да го прими Светиот Дух?“ Изненадувачка вистина е дека тие не можат да напишат за тоа во големи формати затоа што тие не го имаат прецизното знаење за тоа. Пророкот Осија извика: „Мојот народ загинува заради незнаење.“ На денешницава не малку Христијани се заведени во религиозни фанатизам, надевајќи се да го примат Светиот Дух. Тие веруваат дека тие ќе го примат Светиот Дух со достигнување на состојба на хистерија и недоуменост. Но не е претерано да се рече дека нивната така-наречена вера го намалува Христијанството до едноставниот Шаманизам, и дека ваквиот фанатизам произлегува од Сатаната.
Писателот Преч. Паул Ц. Јонг се осмелува да ја изјави вистината. Тој се соочува во полнота со суштинскиот предмет, кој што повеќето духовни писатели долго време го избегнуваа. Тој најпрво го објаснува „поново раѓањето“ и „пребивањето од Светиот Дух“ и ја објаснува неизбежната врска помеѓу двата главни предмети. Потоа тој разодува по целата полност на објаснувањето што се однесува на Светиот Дух, од „како да ги разликувате духовите“ до “начинот на живеење со Дух -исполнат живот.“ За повеќе информации, писателот ве советува да ја прегледате содржината на оваа книга која е изјавена на оваа веб страница.

Од Издавачот

Ако вие се решите да освен Библијата , за време од година дена како Христијанин, да прочитате една книга тогаш јас силно би ви ја препорачај оваа една книга. Јас сум сигурен дека оваа книга ќе му биде втора книга на кој и да било Христијански читател. Во неа е чисто и јасно објаснувањето за пребивањето од Светиот Дух и тоа апслутно библиски. Имајќи ги со години публицирано книгите на Преч. Паул Ц. Јонг, познати со името „Паул Ц. Јонг серија на Христијански Книги“ , јас сигурно сум најблагословениот од сите други затоа што јас сум најпрвиот читач на неговите книги. Неговите проповеди на овој наслов се јасни, видливи, души-спасителни, и со вера-исполнати. Тој е служител Божји кој се осмелува да ја изјави вистината против надојдените лажни пророци од денешното Христијанство. Ние сме многу горди со сите негови книги, и сме припремани да ги публицираме неговите завршени пишувања.


 

 
Безплатни християнски е-книги
    Списък на е-книгите
    Macedonian издание 3
 
 • За тази книга
 •  
 • Съдържание
 •     Какво e е-книга?
   
 • За е-книгата
 •  
 • Как да чета е-книга?
 •  
 • Често задавани въпроси
 •  
 • Помощ за изтегляне
 •     Четци за е-книги
   
 • MS Reader 2.0
 •  
 • Acrobat Reader 4.0
 •  

  Регистрирай се като сътрудник
  Зоната на съдружника
  Bookmark
     
  Copyright © 2001 - 2019 The New Life Mission. All Rights Reserved.