" Freely you have received, freely give " (Matthew 10:8)

НАЧАЛНА СТРАНИЦА   |  КАРТА НА САЙТА  |  КОНТАКТИ C HAC  |  ПОМОЩ    
Проучване на Библията Безплатни християнски книги Безплатни християнски е-книги За нас
  БЕЗПЛАТНА e-книжна версия на Macedonian език издание 3

 


Најбезбедниот Начин За Вас Да го Примите Светиот Дух

 • Електронната книга на формата : Acrobat PDF Reader
 • Текущи Изтегляния : 5
 • За тази книга
 • Съдържание
 

СОДРЖИНА

Прв Дел - Проповеди
 1. Светиот Дух Дејствува во Словото на Божјото Ветување (Дела ап. 1:4-8)

 2. Може Ли Некој Навистина да го Придобие Светиот Дух со Неговите Сопствени Напори (Дела ап. 8:14-24)

 3. Дали Вие Го Примивте Светиот Дух Откако Поверувавте Во Исус? (Дела ап. 19:1-3)

 4. Оние Кои Имаат Иста Вера Како и Учениците На Исус (Дела ап. 3:19)

 5. Дали Сакате Да Имате Заедништво Со Светиот Дух (1 Јован 1:1-10)

 6. Верувајте дека Светиот Дух Пребива во вас (Матеја 25:1-12)

 7. Прекрасното Евангелие Кое Што Ви Дозволува Да Го Имате Светиот Дух Да Пребива во Вашето Срце (Исаија 9:6-7)

 8. Преку Кои Тече Живата Вода од Светиот Дух? (Јован 7:37-38)

 9. Евангелието на Исусовото Крштевање Кое не Направи нас Чисти (Ефесјаните 2:14-22)

 10. Одете во Духот (Галатјаните 5:16-26, 6:6-18)

 11. Да го Одржите Вашиот Живот Исполнат Со Светиот Дух (Ефесјаните 5:6-18)

 12. Да Го Живеете Вашиот Живот Полн Со Светиот Дух (Tит 3:1-8)

 13. Делата и Даровите од Светиот Дух (Јован 16:5-11)

 14. Кое Е Вистинското Покаение Кое Не Води Нас до Примање на Светиот Дух? (Дела ап. 2:38)

 15. Вие Можете да го Примите Светиот Дух и да Живеете со Него Само Кога Вие ја Знаете Вистината ( Јован 8:31-36)

 16. Службата На Сите Оние Кои го Примиле Светиот Дух (Исаија 61:1-11)

 17. Ние Мораме да Имаме Вера и Надеж во Светиот Дух (Римјаните 8:16-25)

 18. Вистината Која ве Води Вас До Пребивањето Од Светиот Дух (Исус Навин 4:23)

 19. Прекрасното Евангелие Кое Што ја Расцепи Завесата на Храмот (Матеја 27:45-54)

 20. Оние кои што го искусиле пребивањето од Светиот Дух водат и други да исто така го примат Светиот Дух (Јован 20:21-23)

Втор Дел - Додаток
 1. Сведоштва на Спасението

 2. Прашања и Одговори


 

 
Безплатни християнски е-книги
    Списък на е-книгите
    Macedonian издание 3
 
 • За тази книга
 •  
 • Съдържание
 •     Какво e е-книга?
   
 • За е-книгата
 •  
 • Как да чета е-книга?
 •  
 • Често задавани въпроси
 •  
 • Помощ за изтегляне
 •     Четци за е-книги
   
 • MS Reader 2.0
 •  
 • Acrobat Reader 4.0
 •  

  Регистрирай се като сътрудник
  Зоната на съдружника
  Bookmark
     
  Copyright © 2001 - 2020 The New Life Mission. All Rights Reserved.