NLM Logo
“Besplatno primiste, besplatno dajte!” (Matej 10:8)

NASLOVNICA  |  MAPA WEB STRANICE  |  KONTAKT  |  POMOĆ    
Biblijska proučavanja Besplatne kršćanske knjige Besplatne kršćanske E-knjige O nama
 

Jeste li se ikad prije susreli sa evanđeljem vode i Duha?Dobrodošli u Misiju Novi Život.
  - A Free Christian Book Ministry


Kako bi širila evanđelje vode (Isusovo krštenje) i Duha utemeljeno na čistoj Riječi Božjoj otkrivenoj u Bibliji koje omogućava ljudima da rješavaju svoj problem grijeha,Misija Novi Život prevodi i tiska besplatne kršćanske knjige na razne jezike.

Iako danas ima mnogo kršćana, vidljivo je da mnogi od njih samo nedjeljom posjećuju crkvu, a u njihovim srcima nema jasnog standarda i Riječi spasenja. No Isus je rekao, “Zaista, zaista, kažem ti: ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može ući u kraljevstvo Božje” (Ivan 3:5).

Što se ponovo rađa ovdje? Biti nanovorođen ne znači samo odreći se svog grešnog života i početi novi život nakon što povjerujemo u Isusa, kako mnogi ljudi misle. Iako bi to bilo dobro, to samo po sebi nije nanovorođenje, to ne znači biti spašen. Kada nam Biblija kaže da se moramo nanovoroditi iz vode i Duha, to znači da se ”grešnici moraju pokajati, vjerovati u krštenje Isusovo i krv križa, te tako primiti oprost grijeha u njhovim srcima i postati pravedni.” Drugim riječima, to znači biti rođen odozgo. To nije promjena koja dolazi od ljudskog bića, već transformacija koja dolazi od Boga.

U 1 Ivanovoj 5:6-7 Biblija kaže, ”On, Isus Krist, dođe kroz vodu i krv. Ne samo u vodi nego - u vodi i krvi. I Duh je koji svjedoči jer Duh je istina. Jer troje je što svjedoči: Duh, voda i krv; i to je troje jedno.” Isus je došao na ovu zemlju kroz vodu i krv. Isus je rođen iz tijela Djevice Marije, utjelovljen u tijelo čovječje, i kada je napunio 30 godina Ivan Krstitelj ga je krstio u rijeci Jordan. Djelo spasenja koje nas nanovorađa iz vode i Duha započelo je Isusovim rođenjem, ispiranjem grijeha svijeta krštenjem od Ivana Krstitelja, predstavnika čovječanstva, u rijeci Jordan.

Dobro znamo da je je Isus zamjenski bio osuđen umjesto nas, prolijevajući Svoju krv na križu.No zašto je Isus, Sam Bog koji je bez grijeha, morao preuzeti osudu na križu?Postoje uzroci i posljedice u svim svemu. Isusova smrt na križu zbog naših grijeha je usko povezana sa događajem Njegovom krštenja, kada je od Ivana Krstitelja bio kršten na rijeci Jordan, je zapravo bio oblik rukopolaganja. Apostol Petar je rekao u 1 Petrovoj 3:21 da je krštenje protutip koji nas spašava. To potom znači da je Isus došao po krštenju i po križu.

U Isusovom krštenju postoji skrivena misterija oproštenja grijeha, misterija rađanja iz vode i Duha. Ako ćemo, unatoč ovom, ignorirati ovo Isusovo krštenje i nećemo vjerovati u njega, onda ćemo sami izdati volju Božju i prokleti svoje vlastito spasenje. Besplatne kršćanske knjige Misije Novi Život vam nude jasno objašnjenje standarda spasenja, temeljeći ih na čvrstim biblijskim temeljima dok obrađuju osnovne koncepte spasenja, tj. Način na koji se čovjek može nanovo roditi iz vode i Duha. Za detaljnije proučavanje, ohrabrujemo vas da pročitate naše besplatne kršćanske knjige koje smo vam pripremili u tiskanom i elektronskom formatu.

 
    Izaberi svoj jezik

register as a coworker
Partner's Zone
Book Reivew

   
Copyright © 2001 - 2020 The New Life Mission. ALL RIGHTS reserved.