"Besplatno primiste, besplatno dajte " (Matej 10:8)

NASLOVNICA  |  MAPA WEB STRANICE  |  KONTAKT  |  POMOĆ    
Biblijska proučavanja Besplatne kršćanske knjige Besplatne kršćanske E-knjige O nama
  Proučavanje Šatora sastanka

 

The Tabernacle

Šator sastanka je sjena Isusa Krista preko kojeg su oprošteni grijesi cijelog Izraela i svih onih koji vjeruju u Njega. Naš Gospodin je bio pravi vlasnik Šatora sastanka. On je bio Spasitelj koji je oprao sve grijehe svijeta odjednom i istovremeno, postao žrtva okajnica za sve grijehe svijeta.

Iako su ljudi Izraela svakodnevno griješili, polažući ruke na glavu čiste žrtvene životinje ispred Šatora sastanka, prema žrtvenom sistemu, mogli su prenijeti svoje grijehe na žrtvu. Tako svatko tko vjeruje u službu svećenika i prinošenje žrtve može primiti oproštenje grijeha i njegovi grijesi bili bi izbijeljeni kao snijeg. Isto tako, vjerujući u evanđelje i žrtvu Isusovou, pravu srž Šatora sastanka, Izraelci i mi koji smo bili pogani, obučeni smo u blagoslov oproštenja svih naših grijeha i sada živimo zauvijek za Gospodina.

Ne samo Izraelci, već i pogani mogu biti oslobođeni od svih svojih grijeha, vjerujući u Isusa, Gospodara Šatora sastanka. Šator sastanka nas uči koji je dar oproštenja grijeha koji nam je Gospodin dao. Kao takav, sam Šator je, sama srž Isusa Krista.

Isus je postao Spasitelj grešnika. Svaki grešnik, tko god on bio, može postati bezgrešan vjerujući u Isusovo krštenje, Njegovu krv i križ, i istinu da je On sam Bog. Možemo biti oslobođeni Božje osude vjerujući u ljubičasto, crveno i tamnocrveno predivo, drugim riječima vjerujući u Isusovo krštenje, Njegovu krv i Njegovo božanstvo. Isus je vrata Kraljevstva Božjeg.

Djela 4:12 kažu, ”I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti." Nitko osim Isusa ne može spasiti ljude od grijeha. Nema Spasitelja osim Isusa. Ivan 10:9 kaže, “Ja sam vrata. Kroza me tko uđe, spasit će se: i ulazit će i izlaziti i pašu nalaziti.” 1 Timoteju 2:5 kaže, ” Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus”, i Matej 3:15. ” Ali mu Isus odgovori: "Pusti sada! Ta dolikuje nam da tako ispunimo svu pravednost!" Tada mu popusti.” Svi ovi stihovi svjedoče za istinu.

Isus je došao na ovu zemlju u tijelu čovjeka, i primajući Svoje krštenje (ljubičasto) i prolijevajući Svoju krv (crveno), spasio je grešnike. Kao takav, Isus je postao vrata spasenja za sve grešnike. Kao što su vrata Šatora sastanka bila ispletena u ljubičasto, crveno i tamnocrveno, Isus je došavši na ovu zemlju, najprije uzeo sve grijehe svijeta na Sebe kroz svoje krštenje koje je primio po Ivanu Krstitelju. Zatim je postao žrtva okajnica, Janje Božje. (Ivan 1:29)

Drugo, nakon što je uzeo na se sve grijehe grešnika kroz svoje krštenje, umro je za njih i dao svima koji u to vjeruju vječni život. Treće, Isus je sam bio Bog. Postanak 1:1 kaže, ”U početku stvori Bog nebo i zemlju.”, a 1:3 kaže, ”I reče Bog: "Neka bude svjetlost!" I bi svjetlost.” Isus je uistinu bio taj Bog logosa, Onaj koji je svojom Rječju stvorio svijeli svemir i sve što je u njemu.

Bog je rekao Mojsiju da načini ulaz u dvorište Prebivalište Šatora od ljubičastog, crvenog i tamnocrvenog platna i prepredenog lana. Isus, sam Bog, je dovršio Svoje djelo pretvaranja grešnika u pravednike došavši na ovu zemlju u čovječjem ruhu, spašavajući ih od njihovih grijeha kroz Svoje krštenje i smrt na križu. Te tri službe su način na koji je Krist spasio grešnike, i oni su dokaz te istine.

Apostol Pavle je rekao u Efežanima 4:4-6, ” Jedno tijelo i jedan Duh - kao što ste i pozvani na jednu nadu svog poziva! Jedan Gospodin! Jedna vjera! Jedan krst! Jedan Bog i Otac sviju, nad svima i po svima i u svima!”. Ova se riječ odnosi na spasenje koje je sačinjeno od ljubičastog, crvenog i tamnocrvenog prediva i prepredenog lana.

Kroz proučavanje Šatora, moramo shvatiti ispravnu istinu, i biti zahvalni što nam je oprošten sav naš grijeh.


Iz doljnih kategorija izaberite galeriju slika Šatora i pročitajte propovijedi koje se odnose na određenu sliku.


Verzija za ispis   |  

 
Biblijska proučavanja
    Propovijedi
    Izjava vjere
    Što je evanđelje?
    Biblijski termini
    Činjenice o kršćanskoj vjeri
 

Prijavi se kao suradnik
Zona za suradnike
Bookmark
   
Copyright © 2001 - 2020 The New Life Mission. All Rights Reserved.