"Besplatno primiste, besplatno dajte " (Matej 10:8)

NASLOVNICA  |  MAPA WEB STRANICE  |  KONTAKT  |  POMOĆ    
Biblijska proučavanja Besplatne kršćanske knjige Besplatne kršćanske E-knjige O nama
  Kratko objašnjenje nekih biblijskih termina
 - Povezano sa Evanđeljem vode i Duha

 

 • Pravednici
 • Oni koji su, vjerujući u evanđelje vode i Duha, primili oproštenje svih grijeha i postali bezgrešni pred Bogom zovu se pravednici. U Rimljanima 4:7-8 čitamo, “blaženi su oni kojima je zločin otpušten, kojima je grijeh pokriven! čovjeku komu Gospodin ne ubraja krivnju.” Blagoslovljeni se ovdje odnosi na one pravedne koji su primili oproštenje grijeha. Zbog toga što je Bog svet i pravedan On ne priznaje one koji imaju grijeh u svom srcu kao pravedne. Biti oprošten i imati pokriven grijeh znači postati bezgrešan i svet vjerujući u Isusa Krista – tj. vjerujući da smo predali naš grijeh na Isusa u Njegovom kršenju, te da je kroz svoju smrt na križu Isus pobjednički platio plaću za grijeh.

  Zato što Bog ne može lagati, On nikad ne priznaje one koji imaju grijeh kao pravedne. Suprotno tome, On ih osuđuje i tjera ih u vatru pakla. Kako bismo postali bezgrešni pred Bogom moramo vjerovati u našim srcima da su svi naši grijesi prošlosti, sadašnjosti i budućnosti predani Isusu zasvagda kada ga je krstio Ivan Krstitelj. Tako se i pravedni pred Bogom odnosi na one koji su postali bezgrešni u svojim srcima vjerujući u krštenje Isusovo i križ. Ako neki čovjek još uvijek nosi grijeh u svom srcu iako vjeruje u Isusa i dalje se moli za pokajanje, tada je taj čovjek grešnik, a ne dijete Bože.

  Bog ne opravdava zle (Izlazak 23:7) jer On ne može lagati. Stoga, oni koji izostavljaju Isusovo krštenje i vjeruju samo u krv križa nikada ne mogu postati pravedni.

  Nazad na popis


  Verzija za ispis   |  

   
  Biblijska proučavanja
      Propovijedi
      Izjava vjere
      Što je evanđelje?
      Biblijski termini
      Činjenice o kršćanskoj vjeri
   

  Prijavi se kao suradnik
  Zona za suradnike
  Bookmark
     
  Copyright © 2001 - 2020 The New Life Mission. All Rights Reserved.